Kapitola 2 · 2.4
Ukladanie: takto funguje automatické ukladanie
V Euro-Office nie je potrebné ukladať ručne. Všetko, čo napíšete, sa automaticky uloží. Ak pracujete spoločne s ostatnými, vaše zmeny okamžite uvidia aj oni.
Tlačidlo Uložiť
Vľavo hore na paneli s nástrojmi sa napriek tomu nachádza tlačidlo Uložiť (1). To použite vtedy, keď si chcete byť istí, že vaša posledná zmena bola okamžite zaznamenaná, napríklad tesne pred zatvorením okna. Môžete tiež stlačiť Ctrl + S (na Mac Cmd + S).

Obnovenie staršej verzie
Nextcloud automaticky uchováva staršie verzie vášho súboru. Omylom ste niečo vymazali? Potom môžete obnoviť predchádzajúcu verziu. Ako na to, prečítajte si v História verzií: obnovenie staršej verzie.
Kedy je súbor v Nextcloud aktualizovaný?
Euro-Office ukladá vaše zmeny okamžite, ale samotný súbor v Nextcloud sa úplne aktualizuje až vtedy, keď všetci zatvoria dokument. Chcete súbor stiahnuť alebo otvoriť v počítači? Najprv dokument zatvorte. Viac sa o tom dočítate v Zmeny nevidíte pri sťahovaní súboru alebo pri otvorení v počítači.
Uloženie kópie
Chcete ponechať originál a pokračovať v práci v kópii? Zvoľte Súbor a potom Uložiť kópiu ako. Následne zvolíte nový názov a prípadne aj iný formát.
